Superstarul Flamenco Sara Baras: ‘Dacă nu simți, nu poți să o faci’

În ultima dintre dansatoarele noastre’ jurnale, flamenco legenda spune că genul nu este despre tehnica, dar emoție – mai presus de toate, trebuie să vină din inimă


De aproape 20 de ani, am menținut propria mea companie. Ea mi-a dat libertatea de a arăta lumii ce simt și să învețe cum pot cel mai frumos cadou de flamenco producții. Am fost în stare să facă spectacole cu și fără narațiune, și să dezvolte activitatea cu dans și muzică într-un mod foarte pozitiv. Am avut de a lua o mulțime de riscuri – dacă ai propria ta companie, vă puteți abate de la drum familiar de a prezenta ceva nou.

Când lucrez la un nou spectacol, am început pe cont propriu. Treptat, am început să unifice muzica și pașii, și apoi implica set, iluminat și costum-echipa de design. Întregul proces durează de obicei trei sau patru luni. Voces, care este de aproximativ unii dintre artistii care mi-au influențat și pe care le voi aduce la Londra în această lună, a fost creat într-un neobișnuit de scurt timp, cu întreaga echipă lucrează împreună în studio.
Nu am o zi obișnuită – este diferit în funcție de faptul dacă societatea este în turneu, dacă suntem cu sediul la teatru, sau dacă sunt implicați în procesul de creație a unei noi producții. Dacă suntem de lucru la domiciliu, în Barcelona, fiul meu merge la școală la ora 9 dimineața. Școala este vorbitoare de limba engleză, așa că am face, de asemenea, la o oră de limba engleză clasa în fiecare dimineață.

Avem o echipă bună, foarte bine organizată – acum am lucrat împreună timp de aproximativ 20 de ani – deci, care face posibil pentru mine pentru a da timp pentru ambele de muncă și de familie. După ce fiul meu este la școală, toți dansatorii venit la studio pentru a lucra cu un antrenor pe o oră de warm-up și exerciții de consolidare. Apoi repetăm de la 10 am la 5 pm. După ce că e timpul să-mi iau fiul și du-te acasă. S-ar putea face un interviu sau un alt lucru – atunci e curat, cină, și toată lumea este gata de culcare.
Flamenco este un mod de viață. Este nevoie de curaj, dar flamenco de multe ori au mai mult cariere decât alte tipuri de dansatori. Ei învață să se adapteze la un tip de exercițiu care dezvoltă un plus de agilitate și vigoarea. Mai mari dansatori de flamenco poate efectua cu o putere care nu veți găsi în alte genuri de dans. Dar cel mai important lucru în flamenco este pasiunea. Este vorba de tehnica, dar despre emoție – dacă nu simți, nu poți să o faci. Nu e doar o expresie fizică – trebuie să vină din inimă.